Lejon-Tatueringens Betydelse

De stora katterna och lejonen i synnerhet, har alltid varit en populär design för de som vill gadda sig. Men under de senaste åren har lejon-tatueringarna ökat markant. 

Lejon-tatueringar är fulla av mening och erbjuder oändliga designmöjligheter. I den här artikeln tar vi en titt på några av betydelserna och den kulturella vikten bakom dem. Samt få utforska lite lejon-tatueringar.

1. Vad Betyder En Lejon-Tatuering?

I vissa delar av världen har människor och lejon delat territorium i upp till 200 000 år. Så det är ingen överraskning att det finns alla typer av symbolik och mening som tillskrivs djungelns konung. Nedan tar vi en titt på de vanliga betydelserna bakom lejon-tatueringar.

2. Mod

Från medeltida krigares sköldar till Gryffindoors flagga, lejonet är synonymt med mod genom historien och kulturen. Även i trollkarlen från Oz var det fega lejonet en sammanställning av två motsatta begrepp. 

Som sådan är en av de vanligaste betydelserna av en lejon-tatuering att förmedla bärarens mod och tapperhet. Dessa tatueringar betyder ofta en orädd individ eller markerar att övervinna en utmaning genom mod. 

Lejon Tillfällig Tatuering

3. Makt och maskulinitet 

Med en vikt på upp till 190 kg och en längd på över 2,5 meter är lejonet ett stort och kraftfullt djur. Det finns berättelser om lejon som dödar på bars ett slag från sin tass. En berättelse från en tidig europeisk upptäcktsresande beskriver att hans häst dödades, "genom ett enda slag av lejonets tass".

Ett lejons rena kraft har gjort det till en vanlig symbol för makt, styrka och maskulinitet. I Tanzania var att döda ett lejon en övergångsritual för en Massajkrigare. Att döda symbolen för styrka och makt symboliserade ens egen kraft och maskulinitet. Även om de minskade lejonpopulationerna leder till ett slut på denna praxis, förblir lejon en symbol för styrka och kraft.

Lejon Temporär Tatuering

4. Kunglighet

Lejonet är en långvarig symbol för kungligheter och adel. Faktum är att vi kallar en grupp lejon på engelska för "pride", på grund av dess kungliga utseende och man.

För många symboliserar en lejontatuering ens egen anslutning eller strävan mot kungligheter, adel eller ledarskap.

Lejon Temporär Tatuering

5. Fred (Hakuna Matata)

Trots sin kraft och grymhet är lejonet en populär symbol för fred. Delvis lämpar detta sig ytterligare för bilden av kunglighet då lejonet kan välja fred även om de har kraften att lyckas enbart genom sin styrka. 

Det fridfulla lejonet visar sig i Simbas vänskap med Timon och Pumba. Tatueringar som föreställer det bevingade lejonet, eller lejonet och lammet är tecken på fred som går tilllbaka till biblisk tid.   

6. Liv och dynamik

Det är livets cirkel, och det berör oss alla. Medan många av oss lärde om livets cirkel från Lejonkungen, har lejon varit synonymt med liv och död i tusentals år. Lejonets koppling till livet går utöver deras plats i näringskedjan. Deras styrka, kraft och energi är symboliska för ungdom och livlighet. De är friska, starka och djärva - allt som vår kultur tillskriver ungdomlighet.

Deras maskulinitet och dynamik exemplifierar virilitet och skapar ett nytt liv. De är ofta en symbol för, eller för att ha en koppling till, solen - källan till allt liv på jorden.

Lejon Fake Tatuering

7. Kulturella lejon-tatueringar, symbolism och design

Lejon spelar en viktig roll i symboliken för kulturer och religioner världen över. Från gammal astrologi till rastafarirörelsens födelse är lejonet en symbol för betydelse. Vi tar en titt på lejonets design och betydelser i olika kulturer.

8. Kristet lejon

Bibeln skildrar lejon i ett antal av dess berättelser och läror. Men den mest anmärkningsvärda noteringen är ett lejon som representerar Jesus. Dessa representationer är ett vanligt tema inom både konst och litteratur. Till exempel den populära serien Narnia visar upp lejonet Aslan som en flagrant representation av Jesus. Från hans uppförande till hans offer och uppståndelse. 

Medan i judendomen är Lejonet Juda en nationell och kulturell symbol, i kristendomen är lejonet Kristus själv. 

Några vanliga lejontatueringar inkluderar lejonet och lammet, ett lejon med gloria, ett lejon med törnekrona.

Kristen Lejon Tatuering

9. Rastafari lejon

Rastafarirörelsen har några paraleller till kristendomen. Rastafari-anhängare dyrkar Haile Selassie, Etiopiens kejsare, som Jesus andra ankomst. Tron är att Haile Selassies härstamning går tillbaka till Juda stam. Så som i kristendomen använder lejonen som en representation av Kristus. Skillnaden är att de använder Lejonet av Juda för att skildra Messias andra ankomst.

I rastafari-tatueringar visas lejonet ofta tillsammans med cannabis. Det finns en uppfattning om att cannabis är livets träd från bibeln. Dess användning är en inkörsport till förståelse, snarare än en drog för att bli hög.

Populära rasta-lejon tatueringar inkluderar rastafari-flaggan, Bob Marley och ett lejon (eller som ett lejon), ett lejon med- eller som röker marijuana och ett lejon som bär rasta-färger.

Lejon Tatuering Fakta

10. Buddhism och asiatiska lejon-tatueringar

Inom buddhismen är lejonet ett mycket andligt djur. Det är klokt och kunnigt. Ungefär som asiatiska drak-tatueringar, är det kinesiska lejonet ofta avbildat med en klot. I Kina och Japan har dessa skyddslejon mytiska skyddskrafter och visas ofta i par.

I väst är kinesiska lejon-tatueringar allmänt kända som foo dog-tatueringar. Trots namnet är dessa inte hundar utan skyddslejon. De är symboler för skydd, styrka, tur och maskulinitet. 

Foo dog-tatueringar är vanliga på bröstet, ryggen, överarmen och benet. Kinesiska lejon-tatueringar är ofta färgade som traditionella asiatiska tatueringar, som har en klot för att representera livets dualitet, eller tillsammans med blommor för att representera balansen mellan skörhet och styrka.

Asiatisk Lejon Tatuering

11. Grekisk-romerkst lejon

I den antika grekiska och romerska kulturen var lejonen en populär symbol för maskulinitet, fertilitet och kärlek. Lejon var vanligtvis kopplade med Afrodite, gudinnan för kärlek, skönhet och fortplantning, såväl som Dionysos, fruktbarhetens gud. 

Utöver dessa symboler hade lejonet också betydelse i deras mytologi. En av de mest kända är det Nemeiska lejonet. Hercules slåss mot det Nemeiska lejonet, förkroppsligandet av stryka och kraft.

Grekisk-romerska lejon-tatueringar föreställer ofta lejonet som kämpar med lejonet, eller Hercules med det ogenomträngliga lejonskinnet, ett terrakottalejon eller i samband med gudarnas panteon. 

Nemeiska Lejonet Tatuering

12. Lejon i astrologi

Lejonet är zodiakens femte astrologiska tecken. Det är det astrologiska tecknet för lejonet eller engelskans leo, som omfattar mellan 23 juli och 22 augusti. Det är eldelementet och har en stark koppling till solen. 

Inom astrologi representerar lejonet äventyr, ledarskap och rättvisa. Tron är att dessa egenskaper går vidare till dem som är födda under lejonets tecken. Liksom de andra stjärntecknen är Lejonet en konstellation av stjärnor. Faktum är att lejonet är en av de största och tidigaste dokumenterade konstellationerna, som går tillbaka till mesopotamisk kultur. 

Astrologiska lejon-tatueringar avbildas ofta som en representation av lejonkonstellationen eller dess minimalistiska horoskopsymbol.

Har du ej beslutat dig för om du ska skaffa en livslång lejon-tatuering ännu? Isåfall kika in i vår kollektion med temporära tatueringar nedan.

Lejon Tillfällig Tatuering

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras