Lejon Stjärntecken - Egenskaper & Personlighet

Människor som är födda under Lejonets stjärntecken är naturligt födda ledare. De är dramatiska, kreativa, självsäkra, dominerande och extremt svåra att motstå. De kan uppnå vad de vill inom alla områden i livet de engagerar sig i. Det finns en specifik styrka hos ett lejon och deras självklara status som djungelns konung. Lejonet har ofta många vänner då de är generösa och lojala. Självsäkra och attraktiva, detta är ett soltecken som kan förena olika grupper av människor och leda dem mot ett gemensamt mål, och deras sunda humor gör samarbetet med andra människor ännu lättare.  

  • Element: Eld.
  • Färg: Guld, gul och orange.
  • Härskare: Solen.
  • Bäst kompatibel med: Vattumannen och tvillingarna.
  • Turnummer: 1, 3, 10, 19.
  • Datum: 23 juli-22 augusti.

Lejonets egenskaper:

  • Styrkor: Kreativ, passionerad, generös, varmhjärtad, glad och humoristisk.
  • Svagheter: Arrogant, envis, självcentrerad, lat och oflexibel.
  • Lejonet gillar: Teater, att ta semester, bli beundrad, dyra saker, ljusa färger, ha kul med vänner.
  • Lejonet ogillar: Att bli ignorerad, möta en svår verklighet, ej bli behandlad som en kung eller drottning.

1. Lejonets tillhörighet

Lejonet tillhör elementet eld, precis som väduren och skytten. Detta gör dem varmhjärtade, förälskade i livet, söker det roliga och har det allmänt bra. De kan använda sitt sinne för att lösa även det svåraste av problem, tar lätt initiativ för att lösa olika komplicerade situationer. Styrd av solen, dyrkar lejonet denna eldiga varelse på himlen, både bokstavligt och metaforiskt. De är på jakt efter självkännedom och har en ständig tillväxt av sitt ego. Medvetna om sina önskningar och personlighet kan de lätt be om allt de behöver, men kan lika gärna omedvetet försumma andra människors behov i deras jakt på personlig vinning eller status. När en lejon-representant blir självgod och fäst vid sina prestationer och sättet på hur andra människor uppfattar dem, blir de då ett enkelt mål redo att brytas ned.

Leo - Lejonet i grottan - Berättelsen om lejonet förmedlar alltid mod. Detta är ett djur som fruktar inget och omöjlig att utmana, skada eller förstöra, deras enda svagheter är rädsla och aggression mot dem de möter. När ett lejon bor i en grotta behöver de alltid ha en speciell någon, för att finna tröst och trygghet i svåra tider. Däremot bör de aldrig stanna där länge. Med huvudet högt måste de möta andra med respekt, aldrig höja rösten, en hand eller ett vapen, tappert gå genom skogen de styr. 

Lejonet Armband Läder

2. Lejonet och kärlek

Detta eldtecken är passionerat och uppriktigt och dess representanter visar sina känslor med lätthet och tydlighet. När de är kära är de lojala, roliga, respektfulla och väldigt generösa mot sin älskade. De kommer att anta rollen som ledare i alla relationer och förlitar sig starkt på deras behov av oberoende och initiativ. Detta kan ibland vara tröttsamt för sin partner, särskilt om de börjar påtvinga sin vilja och organisera saker som inte är deras att organisera i första hand. Varje lejon behöver en partner som är självmedveten, rimlig och som är på samma intellektuella nivå som dem. Deras partner måste också känna sig fri att uttrycka och kämpa för sig själva, annars kan för mycket ljus från deras lejonsol bränna ner deras personlighet.

3. Lejonets vänner och familj

Vänner: Lejonet är generöst, trogen och en verkligt lojal vän, födda med en viss värdighet och engagemang för inviduella värderingar. Födda med ett behov av att hjälpa andra, kommer de att göra det även om det tar tid och energi. Stark och pålitlig, den här individen har förmågan att tilltala nästan alla och har energin till att vara värd för fester och olika evenemang med människor som plockar fram det bästa ur dem. De är sällan ensamma, för interaktioner med andra ger dem den självkänsla och medvetenhet de behöver, men de kan ha problem med att hitta vänner som kan hålla jämna steg och följa den höga energin de bär på vart de än går.

Familj: Familjefrågor kommer inte vara det första Lejonet tänker på när de vaknar på morgonen eller när de går och lägger sig på kvällen. De vänder sig till sig själva för det mesta och tenderar att bli självständiga så snart som möjligt. Ändå kommer ett lejon göra allt för att skydda sina nära och kära, stolta över sina anor och rötter i goda och dåliga tider.

Leo Stjärntecken Halsband

4. Lejonet - karriär och pengar 

Lejon är mycket energiska och tenderar att alltid vara upptagna, oavsett behov av anställning. De är ambitiösa, kreativa och optimistiska och när de väl ägnar sig åt sitt arbete kommer de att göra allt precis rätt. Den bästa möjliga situationen de kan hamna i är att vara sina egna chefer eller hantera andra med så lite kontroll från sina överordnande som möjligt. Jobb som tillåter ett öppet uttryck för konstnärlig talang, såsom skådespeleri och underhållning, vilket är idealiska för lejonet. Ledning, utbildning och politik passar också bra, liksom allt som försätter dem i en ledarposition som naturligt passar dem.

Lejon älskar att vara omgivna av moderna och trendiga saker, och även pengar kommer lätt för dem. De spenderar mer ansvarsfullt än andra stjärntecken. De är extremt generösa och kan ge många vänner ekonomisk hjälp och stötta dem genom tuffa tider. Även om detta inte alltid visar sig vara klokt, får det dem alltid att må bra.

5. Så charmar du ett manligt lejon

Ett manligt lejon vill bli behandlad som en kung i en relation och detta är inte en narcissistisk egenskap, utan ett sant inre behov som alla människor med djup självrespekt måste känna. Planerna med honom är alltid stora och dramatiska, och med beundran, hängivenhet och uppmärksamhet kommer verkligen naturligt åt båda hållen. Det här är en man som ger många gåvor när de är kära, ofta dyra och poserar som ett uttalande om sin ansträngning. Varje partner som vill stanna hos honom måste bevisa att de är värda kunglig behandling och redo att ge tillräckligt med det tillbaka. En manligt lejon kommer att älska komplimanger, och även om han verkar självsäker behöver han mycket beröm för att börja känna sig trygg med sin älskade också.

Hur romantisk och passionerad han än är, kommer den här mannen sällan att välja en kvinna som inte "går bra" ihop med hans utseende, eller som inte får honom att se bra ut i ögonen på specifika grupper i den yttre världen. Han är känd för att lätt ta rollen som en evig ungkarl, alltid på jakt och firar kärleken och livet. Han kommer att sätta sig själv i centrum för uppmärksamheten, och hans partner skulle kunna konkurrera med ett antal beundrare, men deras förhållande är inte i fara så länge han är älskad som han älskar att vara. När han behandlas rätt kommer han att stanna kvar för alltid.

6. Så charmar du ett kvinnligt lejon

Kvinnliga lejon är väldigt varmhjärtade och drivs av önskan att bli älskade och beundrade, och eftersom alla människor som är födda under lejonets stjärntecken älskar att vara i rampljuset. För att förföra henne måste man behandla henne väl, respektera henne, komplimentera henne och se henne som lämplig till att leva en lyxig livsstil vilket hon förtjänar. Hon uppskattar romantiska partners och kommer att förvänta sig att vara centrum i någons värld och ge personen hon älskar samma kungliga behandling. Att dejta ett kvinnligt lejon kräver acceptans av hennes brister och beundran för hennes egenskaper. Hon gillar inte att tävla om kärleken och vill ha klarhet i hennes roll i sin partners liv.     

En kvinna född under lejonets stjärntecken kommer alltid att njuta av ett besök på en teater, ett konstmuseum eller en fin restaurang. Hon vill bli överöst med blommor och presenter, men som storslagna uppvisningar av tillgivenhet snarare än en dyr rutin för sin partner. Hon kan vara lite dominerande och behöver behålla kontrollen över sitt egna liv. Om hennes partner håller henne lika uppskattad och drottninglik som hon är, finns det oändlig värme, omsorg och uppmärksamhet i hennes hjärta att svara på.       

Lejon Smycken Herr

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras