Top 10 Lejon Filmer

Lejon är otroligt majestätiska djur som inspirerar många dokumentärer, tv-serier, animationer och filmer genom åren. I denna lista kommer vi ranka vår top 10 på de bästa filmerna med lejon som gjorts. Plocka fram popcornen och gör dig redo för kvällens filmtips! 

10. Trollkarlen från Oz

När en tornado vräker fram i Kansas, USA, förs Dorothy Gale och hennes hund, Toto, iväg i sitt hus till det magiska landet Oz. De följer den gula tegelväggen mot Smaragdstaden för att träffa trollkarlen, och på vägen möter de en fågelskrämma som vill ha en hjärna, en plåtman som vill ha ett hjärta och ett fegt lejon som söker mod. Trollkarlen ber dem att ta med sig den onda häxan från väst för att få hans hjälp. 

9. Napoleon och Samantha

11-årige Napoleon bor hos sin farfar och har en god vän som är en cirkusclown. Napoleon tar hand om sitt husdjurslejon, Major, när han återvänder till Europa. Men efter att Napoleons farfar dör, rymmer han och hans bästa vän, Samantha, med Major.

8. Prey

Medan han arbetar i en dam i Afrika tar den amerikanska hydraul-ingenjören Tom Newman med sig sin familj för att tillbringa ett par dagar i Leopard's Rest Lodge. Hans fjortonåriga dotter Jessica har en konflikt med sin styvmor Amy eftersom hon inte accepterar skilsmässan från sina föräldrar. Nästa morgon åker Amy, Jessica och hennes bror David tillsammans med en ranger medan Tom går till dammen. Under terrängkörningen ber David vaktmästaren att stanna jeepen för att gå till "toaletten", och helt oväntat attackeras de av en grupp hungriga lejon som dödar och äter upp vaktmästaren. Amy, Jessica och David är fångade i jeepen och förföljs av de vilda lejonen. När Tom återvänder till hotellet och upptäcker att hans familj inte har återvänt ber han om hjälp till den erfarna jägaren och guiden Crawford och tillsammans söker de efter Toms familj.

7. Clarence, the Cross-Eyed Lion

När en infödd by uppenbarligen terroriseras av ett lejon, tar den lokala sergeanten hjälp av en veterinär som arbetar på ett närliggande djurstudie-center. Det upptäckts snart att lejonet har problem, det ser dubbelt på grund av att det är skelögt och därför inte kan jaga. Lejonet förs tillbaka till studiecentret och adopteras snart av veterinärens dotter. Under tiden planerar en farlig brottsling att fånga unga gorillor och sälja dem på den svarta marknaden.

6. Afrikas hemligheter

En pojke som heter Walter släpps av sin mamma Mae hos sina farbröder. Senare kommer Walter att ta reda på sina farbröders stora hemlighet, och rykten säger att Hub och Garth, Walters farbröder, har stulit mycket guld och pengar (en del säger att de stal det från självaste Al Capone). Stal de verkligen de pengarna eller inte?

5. Madagaskar

Längtan till att ströva omkring Afrikas vidsträckta landskap, Marty, den uttråkade och uppgivna zebran i den berömda Central Park Zoo, flyr sitt fängelse på natten mot hans födelsedag. Men efter ett misslyckat räddningsförsök av Martys följeslagare - Alex, det bekväma lejonet, Melman, den modiga giraffen och Gloria, den resoluta flodhästen, kommer de hamna i lådor och fraktas iväg till ett avlägset naturreservat, bara för att sedan hamna på det exotiska Madagaskars sandstränder. Äntligen kommer Martys dröm att gå i uppfyllelse, men vad egentligen betyder det vara ett riktigt vilddjur?

4. Född fri - Lejonet Elsa

Det gifta paret George Adamson och Joy Adamson har länge bott i norra Kenya för Georges arbete som den äldre viltvårdaren i regionen. En av Georges primära ansvar är att hantera farliga djur som kan vara kroniskt hotande för människor, boskap och/eller grödor. Det är i denna anda som George och hans personal råkar besluta för att döda ett människoätande lejon och dess lejoninna, vilket resulterar i att deras tre ungar blir föräldralösa. George och Joy tar hand om de tre ungarna, som de adopterar som husdjur. Men snart vet de att de måste tillhandahålla en mer lämplig miljö för ungarna, nämligen att skicka dem till Rotterdam Zoo... Det vill säga alla förutom den minsta, som de har döpt till Elsa och som särskilt Joy har fastnat för. När Elsa växer in i lejoninnans mognad ger George och Joy henne större frihet längre bort från sin egendom, vilket kan få henne i problem då hon är till stor del ett tamt djur. I slutändan uppmanar John Kendall, Georges chef, dem att skicka Elsa till en djurpark som de gjorde med hennes systrar, särskilt då som med alla andra i Georges jobb, kommer han att oundvikligen omplaceras. Joy står inte ut med tanken att Elsa riskerar bli inlåst resten av sitt liv, och tror att de kan återintegrera henne tillbaka i det vilda istället, något som aldrig gjorts med ett tamt lejon. John ger dem tre månader på sig att utföra denna uppgift, som mest specifikt går ut på att få Elsa att kunna döda för mat, och att accepteras av andra lejon, närmare bestämt para sig, mest specifikt att delegera mat till sin manliga partner samtidigt som hon står upp mot kvinnliga konkurrenter. 

3. Roar

En naturforskare som bor med stora katter i Östafrika förväntar sig ett besök av sin familj på fyra från Chicago. En sammanblandning gör att han letar efter sin familj, som har lämnats i klorna på vilda lejon.

2. Savannens härskare

Sir Robert Beaumont ligger efter i schemat vid byggandet av en järnväg i Afrika. Beaumont värvar den noterade ingenjören John Henry Patterson för att rätta till skeppet och förväntar sig resultat. Allt verkar bra tills besättningen upptäcker det lemlästade liket av projektets förman, till synes dödad av ett lejon. Efter ytterligare attacker kallar Patterson in den berömda jägaren Charles Remington, som äntligen har träffat sin match i de blodtörstiga lejonen.

 

1. Lejonkungen

En ung lejonprins kastas utav sin stam av sin grymma farbror, som hävdar att han dödade sin far. Medan farbrorn styr med en järntass växer prinsen upp bortom Savannah och lever efter en filosofi: Inga bekymmer för resten av dina dagar. Men när hans förflutna kommer att förfölja honom måste den unge prinsen bestämma sitt öde: Kommer han att förbli en utstött eller möta sina demoner och bli vad han behöver vara?

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras