Vad Symboliserar Lejon Smycken?

Lejonen har länge stått för en högaktad symbolik i vårt samhälle. Lejonsmycken sticker alltid ut, och sättet dem sticker ut på är fängslande och får dig att vilja lära dig mer, eller hur?

De vanligaste egenskaperna hos ett lejon är styrka, majestät, rättvisa, mod och militär styrka, som tillsammans producerar för vad vi kallar för lejonsymbolism. Dessa egenskaper är anledningen till att människor som oss är helt besatta av lejonsmycken och framförallt djuret som helhet. Det kan dock skilja sig åt i olika aspekter beroende på religion, kultur, drömmar och till och med när det kommer till smycken. Flera egenskaper från var och en av dessa aspekter smälter samman för att bilda lejonsymbolik som helhet. Så, vad symboliserar då ett lejon? Luta dig tillbaka och låt oss gå igenom det. 

1. Lejonets symbolism i drömmar

Många av oss har haft djupa drömmar som omfattar lejon, mycket tack vare filmatiseringen över dessa djur. Vi har här upptäckt lejonsymbolismen i dina drömmar. När ett lejon dyker upp i dina drömmar kan det tyda på kraft, styrka, självsäkerhet och mod. De kan representera en djupt rotad ilska riktad mot människor, eller så kan de vara en indikation på att en hotfull situation har kommit in i ditt liv. Lejonsymbolik i dina drömmar sträcker sig till lojalitet, respekt och värdighet. Det kan innebära att du behöver visa dessa egenskaper för människor runt omkring dig. Dessa är alla egenskaperna för lejonet som själsdjur. 

Lejonets Symbolik Smycken

2. Lejonets Symbolism I Smycken

Lejonsmycken har sin symbolik i en lejonring, ett lejonhalsband eller ett lejonarmband. Vi ska förklara vad var och en av dessa representanter är och varför de är relevanta. 

En lejonring bärs främst för att få styrka och rikedom. Att bära den fungerar å ena sidan som ett skydd mot skada. Att bära en lejonring är å andra sidan känt som en symbol för makt och framgång och utgör ett sätt att uppnå det.

Ett lejonhalsband är ofta eftertraktat av många. Det representerar tapperhet, adel och kungligheter. Människor som bär ett lejonhalsband gör det ofta för att få dessa egenskaper och kunna integrera dem med sin personlighet. 

Lejonarmband symboliserar styrka, mod, militär, makt, riddarskap och rättvisa. Ett lejonarmband bärs ofta av dem som vill uppnå stabilitet och rättvisa innan de utför en uppgift. Lejonsmycken är också en form av skydd i vissa kulturer.

I många kulturer är en lejonring, ett lejonhalsband eller ett lejonarmband en integrerad del av deras religion och traditioner. De integrerar dessa i sina dagliga liv på grund av denna nära relation och har designat danser och statyer på grund av deras egenskaper. 

Lejon Armband Silver 

3. Lejonets symbolism i religioner

Det finns olika betydelser av lejonets symbolism i religioner, såsom kristendomen, judendomen, hinduismen. Lejonet har blivit ett själsdjur med stor betydelse i dessa religioner.

Judendomen tolkar lejonsymbolik med lejonsmycken i form av ett Lejonet Juda-halsband. Lejonet Juda-halsband symboliserar den israelitiska stammen Juda, där även kung David och Jesus var associerade. I deras skrifter syftar "Lejonet av Juda" på Jesus och en titel på en kejsare. Lejonet Juda-smycken är en symbol för styrka, kungadöme och stolthet. På grund av dessa attribut känns det som att det är rätt att koppla dessa egenskaper till anmärkningsvärda personligheter i deras religion och kultur och associera smycken för att ytterligare förbättra lejonsymboliken. 

I kristendomen är de symboler för mod, lojalitet och makt. De tillskriver dessa till gud, vilket gör dem absolut nödvändiga. De anser att lejonet är livsviktigt eftersom det har dessa egenskaper förknippade med dem som de även finner om gud i sina skrifter. I hinduismen anses en lejongud, Narasimha, en avatar av guden Vishnu, vara helig och dyrkad. Deras skrifter säger att guden inkarnerar som delvis lejon och delvis människa för att förstöra ondska och alla olyckor. Han återställer så småningom Dharma.  

4. Lejonets symbolism i olika kulturer

Lejon har olika betydelser i flera kulturer. Varje kultur indikerar annan betydelse på grund av de stora tolkningarna. Lejonsymboliken sträcker sig till länder såsom Kina, Singapore och England. I Kina finns lejonet avbildat som statyer och där är de kända som det kejserliga skyddslejonet. De kallas även för stenlejon eller shishi. I Kina sträcker sig lejonsymbolik till visdom, makt och överlägsenhet. På kinesiska festivaler, särskilt det kinesiska nyåret, utför folk lejondanser. Dessa danser sägs vara välvilliga och hålla onda andar borta. Denna dans är en av de viktigaste traditionerna i Kina.

Singapores officiella maskot är känd som Merlion. Han är legendarisk, och han tar formen av ett lejonhuvud på en fisks kropp. Själva namnet översätts till lejonstad på malajiska. Lejonsymbolik finns även i form av mod, styrka och förträfflighet i form av ett lejonhuvud, rött och framför en vit bakgrund, som efterliknar flaggan. Lejonsmycken är också ofta tillgängliga där för att främja lejonsymbolik. 

Englands nationaldjur kallas Berberlejon. Under medeltiden hölls de i ett torn i London. Det är en symbol för styrka, mod, stolthet och värdighet, så de valde det. Förutom att det är nationaldjuret används det ofta som en logotyp för många idrottslag, inklusive cricketlandslaget i England. Dessutom finns många samlarföremål som kläder och lejonsmycken, och många tycker om att använda dem.

Lejon Smycken Herr

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras